Basiskennis Boekhouden (BKB)

> Lesonderwerpen
> Cursusbijzonderheden, examen en cursusgeld


U wilt zelfstandig de boekhouding voeren van een kleine organisatie, bijvoorbeeld een onderneming, een stichting of een vereniging? Of wilt u een stevige boekhoudkundige basis leggen in verband met uw voornemen om het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) te behalen? Dan is het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden de meest aangewezen weg. In de opleiding BKB leert u de technieken om de veranderingen in bezittingen (activa), eigen en vreemd vermogen (passiva), kosten en opbrengen op een systematische manier vast te leggen in een geautomatiseerd systeem. Bij EDN-Opleidingen gaat de theorie hand in hand met de praktijk.

U leert boekhouden met behulp van het boekhoudpakket AccountView, één van de meest gebruikte boekhoudprogramma’s in het midden- en kleinbedrijf.
De bedoeling van deze opleiding is dat u zelfstandig de boekhouding leert voeren in kleine organisaties. Bovendien kunt u eenvoudige, maar voor de bedrijfsleiding belangrijke overzichten samenstellen.

In combinatie met het Associatiediploma Basiskennis Calculatie (BKC) geeft het diploma BKB recht op het Associatiediploma Financial Assistent. Dit laatste diploma is vereist om in het bezit te komen van het Associatiediploma Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).

Voor wie
De opleiding BKB is bedoeld voor iedereen die een stevige boekhoudkundige basis wil leggen om zelfstandig de boekhouding van een kleine organisatie te voeren. De opleiding is ook bedoeld voor degene die in de toekomst het praktijkdiploma PDB wil behalen.

Vooropleiding
Om BKB te volgen heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Niveau
Het Associatie Praktijkdiploma Basiskennis Boekhouden (BKB) heeft het niveau mbo 2/3 (secundair onderwijs).

Inhoud
• Balans
• Grootboek
• Journaliseren
• Dagboeken
• Bijwerken van (sub)grootboekrekening
• Theorie van computerboekhouden
• Werken met boekhoudprogramma AccountView
• Presenteren en rapporteren
Theoretische hoofdlijnen van belastingen, sociale verzekeringen, ondernemingsvormen, privacywetgeving, archivering en E-bankieren